ZSINDELYEK

 

Zsindelyt választani nem könnyű. Rengeteg féle szín- és forma közül kereshetjük ki a számunkra tökéletes tetőfedő anyagot - ez egyébként a zsindely egyik legnagyobb előnye, legmarkánsabb pozitívuma: egyetlen más tetőfedő anyag sem rendelkezik ilyen széles választékkal.
A zsindely felrakás egyszerűsége, a limitált tartozék igény és a kis négyzetméter súly: mind olyan előnyök, ami a zsindely fedést vonzóvá, keresetté és népszerűvé tették az utóbbi évtizedekben.

Miből tudunk tehát választani?
Nos, zsindelyeinket leginkább formájuk alapján szoktuk kategorizálni. Megkülönböztetünk téglány (téglalap alakú tagozatokkal gyártott), hódfarkú (lekerekített téglány), méhsejt (hatszögletű), gyémánt (háromszög) és laminált (2 rétegű) zsindely formákat.

Egy másik módja a zsindelyek besorolásának a minőségük szerinti. Ebből a szemszögből megkülönböztetünk hobbi, gazdaságos, prémium és luxus kategóriájú zsindelyt. Nem kell azonban megijedni a prémium vagy luxus jelzőktől: ezek NEM a zsindely magas árára, hanem az általuk nyújtott prémium (első osztályú) és luxus szintű szolgáltatásokra vonatkoznak. Magas szintű megbízhatóság, tökéletes vízzárás, tartós fedés és akár 30 év gyári garancia: mik ezek, ha nem a luxus jelzői? Mégis, ezek a zsindelyek sem kerülnek többe, mint egy középkategóriájú betoncserép négyzetméter ára. Ez egy olyan luxus, amit Ön is megengedhet magának!!

A fenti vágási formákon belül több minőségi kategóriával is találkozunk, például a téglány zsindelyek prémium kategóriája a Monarch, gazdaságos kategóriájú terméke a Superglass 3T és gazdasági zsindelye az Aristoline 3T zsindely. Szinte minden vágási formában találhatunk költséghatékonyabb olcsó, középkategóriájú és prémium zsindelyt.

Fontos jellemzője még a zsindelynek, hogy hátoldalának letapadását az alatta lévő zsindelyre milyen technológia biztosítja. A piacon elterjedt, hagyományos ragasztási eljárás az egy vonalban elhelyezkedő ragasztó pontok használata.

A modernebb, a jelen kor klimatikus kihívásaira jobban válaszoló zsindelyek egy fejlettebb technológiával rendelkeznek ragasztás terén, ami akár 220 km/h szélsebességgel szemben is ellenállóvá teszi azokat. Ez a technológia a teljes hátoldal SBS modifikált bitumenből készített öntapadó felülettel történő gyártása. A nagy méretű és elasztikus, modifikált bitumenből készült ragasztófelület olyan tapadást és ennek következtében olyan biztos vízzárást biztosít, amire a hagyományos technológiával készült zsindelyek nem képesek. Ez teszi az öntapadó zsindelyeket elsődleges választássá ott, ahol a tető fokozott környezeti hatásoknak van kitéve az év nagy részében.

A piac legmodernebb és a világon is egyedülálló terméke, a Cambridge Xtreme 9,5° zsindely mindazon pozitívumok ötvözete, amit a zsindely szakma évszázadok alatt feltárt: méretében nagyobb, mint bármelyik európai laminált zsindely, robosztus, 12 kg feletti súlyával tekintélyt parancsoló, 3,5 cm széles szögelési sávja gyakorlatilag lehetetlenné teszi a hibás rögzítést de a legfontosabb tulajdonsága, hogy az egyetlen teljes hátoldalán öntapadó laminált zsindely az IKO kínálatában.

Az egyes vágási formákra kattintva áttekintheti az adott forma választékát és további részleteket választva eljuthat az Önt érdeklő zsindelyig.

Hívjon minket:

(+36) 30 638 3421